Ruumassa kuljetettava matkatavara

Ruumassa kuljetettava matkatavara

Ruumassa kuljetettavat matkatavarat


Ruumassa kuljetettavien matkatavaroiden sallittu määrä riippuu lipputyypistä. Jos haluatte saada tietää, millainen matkatavaramäärä matkaanne koskee, siirtykää sivulle ”Minun varaukseni” tai katsokaa tiedot omasta lipustanne.

  • Flex: 1 x 20 kg
  • Light: 1 x 20 kg


Mitta- ja painorajoitukset

  • Ruumassa kuljetettavan matkatavaran enimmäispaino on 32 kg.
  • Ruumassa kuljetettavan matkatavaran mittojen enimmäissumma (leveys + pituus + korkeus) on 158 cm.
  • Ruumassa kuljetettavien rattaiden/lastenvaunujen enimmäispaino on 15 kg


Maksu ruumassa kuljetettavasta raskaasta matkatavarasta

Mikäli ruumassa kuljetettava matkatavaranne ylittää sallitun painorajan, teiltä peritään lisämaksua matkatavaran painon mukaisesti:

  • 20 euroa

Maksu koskee yhtä matkatavaraa ja yhtä suuntaa. Huomatkaa, että yhden matkatavaran ehdoton enimmäispaino on 32 kg.


Pakkausohjeet

On erittäin tärkeää, että pakkaatte matkatavaranne itse ja tarkkailette matkatavaroitanne lentoasemalla huolellisesti niiden luovuttamiseen asti.

  • Merkitkää matkatavaroihin nimenne, puhelinnumeronne ja osoitteenne.
  • Ruumassa kuljetettavien matkatavaroiden tulee olla pakatut siten, että tavanomaisessa matkatavaran käsittelyssä matkatavaraa tai sen sisältöä ei ole mahdollista vahingoittaa. Jos matkatavaroissanne on nesteitä ja/tai ruokaa, jotka vuotaessaan voivat liata muiden henkilöiden matkatavaroita, saatatte olla velvollinen korvaamaan aiheutuneen vahingon. NyxAir ei korvaa sellaisia kustannuksia.
  • Mikäli haluatte antaa ruumaan jotain erikoisia esineitä, kuten lastenvaunut, turvaistuin, urheiluvarusteet, soittimet tai muut herkät esineet, suosittelemme vakavasti teitä käyttämään matkatavaran vahingoittumisen välttämiseksi kovakuorista pakkausta. Lisätietoa tällaisesta matkatavarasta löydätte sivulta Erikoismatkatavarat.
  • Älkää pakatko ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihin lääkkeitä, tärkeitä asiakirjoja, arvoesineitä tai käteistä rahaa ja älkää koskaan kuljettako muiden henkilöiden puolesta näiden matkatavaroita, joiden sisältö on tuntematon. NyxAir ei maksa katoamisen, myöhästymisen ja/tai vahingoittumisen kustannuksia, mikäli ruumaan luovutetussa matkatavarassa on mainitun tyyppisiä esineitä. Lisätietojen saamiseksi katsokaa yleisiä ehtojamme.


Vauvat

Jos matkustatte yhdessä vauvan (0–24 kuukauden ikäinen) kanssa, teillä on mahdollisuus antaa ruumaan lisämaksutta yksi lisämatkatavara (enint. 10 kg), yhdet kokoontaitettavat rattaat ja yksi turvaistuin. Lisätietoa saatte sivulta Erikoismatkatavarat.


Arvokkaat esineet

Jos ruumassa kuljetettava matkatavara on NyxAirilla matkustettaessa myöhästynyt tai kadonnut, meidän vastuumme rajoittuu summaan 1131 SDR (Special Drawing Rights). Tällaisen matkatavaran suhteen sovelletaan tavanomaisia käyttöehtoja.